Az ideális választás
4892
post-template-default,single,single-post,postid-4892,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.1.9,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-20.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Az ideális választás

Szintetikus gyémánt gyűrű

Az ideális választás

Szintetikus gyémánt gyűrű – az ideális választás. Természetes körülmények között a gyémántok több millió év alatt, különleges nyomású és hőmérsékletű körülmények között alakulnak ki, ráadásul rendkívül nehezen hozzáférhetőek. A modern technológiának hála ma már nincs szükség körülményes, és sokszor morális kérdéseket is felvető bányászatra, hogy hozzájussunk e nemes drágakövekhez. Lássuk, mit érdemes tudni a szintetikus gyémántokról a tökéletes gyémánt eljegyzési gyűrű kiválasztásához!

Mi is az a szintetikus gyémánt?

A mesterségesen előállított, vagy más néven növesztett gyémántokat laboratóriumi körülmények között állítják elő. A folyamat során vagy a földtani körülményeket imitálják, vagy metánból állítják elő a drágaköveket, amelyek azonban mind kémiai, mind fizikai, mind pedig optikai tulajdonságaikat tekintve teljesen megegyeznek természetes társaikkal.
Ez azonban nem volt mindig így. A gyémántok mesterséges előállításának technikái csupán pár évtizedre tekintenek vissza, és csak az elmúlt öt-tíz évben sikerült olyan tökélyre fejleszteni őket, hogy drágakőminőségben lehessen gyémántokat előállítani. Mára azonban olyan szintre érett a technológia, hogy a szintetikus gyémántok tisztaságát ugyanazon a skálán értékelik, mint a természetes drágaköveket.

A szintetikus gyémántok előnyei

A mesterséges gyémántok legnagyobb előnye minden bizonnyal az árukban rejlik. Hiszen ugyan a drágakövek laboratóriumi gyártása sem egyszerű és olcsó folyamat, azonban jóval kevesebb költséget emészt fel, mint a természetes gyémántok felkutatásával, kibányászásával, illetve a logisztikával kapcsolatos kiadások. Ugyanilyen fontos, hogy a mesterséges gyémántok teljes mértékben konfliktusmentesek, illetve előállításuk is környezetbarát módon zajlik, így senki számára nem merülhetnek fel etikai aggályok, ha ilyen drágakövet választ.
Természetesen azonban gyémántokat legfőképpen esztétikai szempontok szerint vásárol az ember. A mesterséges előállításból, illetve az árbeli különbségekből adódóan a szintetikus gyémánt gyűrűk könnyebben és jobb ár-érték arányban elérhetők nagyobb méretben, mint a természetes gyémántok, illetve a színskála bár mely színében legyárthatók.
További kérdése van a növesztett gyémántokkal kapcsolatban? Keressen minket bizalommal!